18.02.2014 г., 23:42 ч.

Така прости и Апостола 

  Поезия » Оди и поеми
481 0 0

                                                       Така прости и Апостола

                                                                        

                                                Да отнемеш вярата в свободата,

                                                на един народ иконата да изгориш,

                                                трябва да си с душа на Сатаната,

                                                за чиято лошотията е фетиш.

                                                           

                                                Само изрод в главата с немощ,

                                                празноглавец за пари зажаднял

                                                в святата за всички нощ

                                                Дякона за сребреници е предал.

                                                            

                                                Заптиета застанали на пост

                                                край Ханчето в зимата студена.

                                                Когато ражда се Христос,

                                                на Левски засада е устроена.

                                                             

                                                Предаден за пари с измама

                                                Иисуса - Бога Младенец.

                                                Съдбата решила да равни ги двама

                                                с Левски - Апостола Светец.

                                                                

                                                На грешниците Иисус прости вината,

                                                издигнат, на разпятието закован.

                                                Така прости и Апостола на свободата

                                                и увисна на въжето от вятъра залюлян.

                                                                                                                

                                                                              ,,... ако губя, губя само мене си!"

                                                                                                                                            

                                                                                                                         Левски

                                                                                                                                 

                  Левски е предаден и заловен на Рождество Христово през 1872 година

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??