19.11.2009 г., 12:30 ч.

Там ги оставихме 

  Поезия » Друга
678 0 13

Грижливо се оглеждам

и бръчките си  заглеждам.

Мълчаливо нареждам

твоите  мъжки капризи.

Старателно ги подреждам,

всичките като ризи.

Горчиво се вглеждам

в надеждите и ги разглеждам.

Внимателно наглеждам

натрупаните неуспехи.

Безмълвно те поглеждам

през купчината дрехи

и бавно ги изцеждам.

Само това ежедневие,

моето рамо с безочие

прегръща и ме връща

в тази къща, дето

всичко ни отне.

И обещанието, което

пред олтара си дадохме.

И целувките, и любовта

там ги оставихме.

© Ирена Чинтова Спасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??