22.07.2010 г., 13:57 ч.

Там, при орлите 

  Поезия
979 0 3

Искам някъде горе с теб да се рея,
над скалите при птиците волни,
от високото стръмно душата да пее
и да дишам с гръдта си доволно.

Поведи ме нагоре, там, към скалите,
по пътеките стръмни и дивни
и ще стигнем върха, и няма да питам
как се чувстват във полет орлите.

Ще приседна до теб на върха, до небето,
и ще виждам света като птица,
притаила дъха си в омая неземна,
ще попивам в очите искрици.

Свобода и небе, и вълшебство без думи,
само ти и аз, там, сред скалите,
само вятърът ще шепти помежду ни
и косите ми ще заплита.

И ще вмъкна ръката си нежно в дланта ти,
ще те пия със устни горещи,
ще се сгуша на топло във теб до гръдта ти,
там... при орлите покани ме на среща.


© Евдокия Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Там, някъде много високо над суетите на този свят е влюбено и красиво!!!
  • ...прекрасно място за среща -пожелавам ти крила
    поздрави
  • Уникално е!
    Беше ми приятно, много е добро и смислено и интересно.
    Поздравления
Предложения
: ??:??