5.05.2007 г., 14:47 ч.

ТАМ, В СЯНКАТА НА СЪННИТЕ ДЪРВЕТА 

  Поезия
676 0 2
 

ТАМ, В СЯНКАТА НА СЪННИТЕ ДЪРВЕТА,

загърнат във блуждаещи  мъгли          

на черен камък,  гол, седи поета

и  плаче...

А в душата му вали


сияен дъжд

и ромонът пречиства

натрупаната тиня от света,

обидата от людските безчинства,

безсилната печал пред глупостта...


И тежкото чело е заблестяло

от капчици божествена роса...

А в устната, прехапана до бяло,

избликнала   е  алена сълза:



кипят скалите, в черепа  ги блъска

прибоят със  гигантски боздуган -

и целия Всемир във кръв опръскал,

в морето грохва древен великан...

© Забраван Забраванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??