10.03.2017 г., 22:07 ч.

Там, високо 

  Поезия » Пейзажна
425 0 0

      Там, високо

 

Там, високо в планините,

покрити с бяла пелена.

Там, където се спускат реките,

преди да се превърнат в леденина.

 

Там, небето е по-синьо.

Облаци се реят над простора.

Там, слънцето грее по-силно,

И лъчите му огряват кръгозора.

 

Там, вековните дървета натежали,

от сняг, тъй пухкав и дебел.

Спускат се клоните като кинжали,

почти докосващи студения темел.

 

Там, човек разцъфва като кокиче,

диша с пълни дробове.

Малко цвете, пъстро птиче

изпълват с радост всичките му светове.

 

А те са много, на човека световете,

заробен ден и нощ във сивотата.

Но трудно се оставя на ветровете.

Не отваря път на светлината.

 

Там, високо в планините,

вятърът го сам понася.

Озаряват го светлините,

а реката го отнася.

 

© Десислава Азманова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??