Танц
Танцуваме с теб танца на брака -
две напред, крачка назад, после встрани...
Някой настъпан е - сбъркал е такта,
но не спираме танца, дори да боли.
Дни отминават, сезони се сменят,
но ние танцуваме гърди до гърди.
Не успяха проблемите хъса да вземат
да сме един до друг, заедно, дори да горчи.
Понякога идва ни да спрем да танцуваме,
да се пуснем и да останем за малко сами
уморени от танца, от бързия ритъм,
от еднообразие, клюки, завистливи очи...
Но отпъждаме бързо тази мисъл несретна -
без танца тишината ще ни оглуши.
И отново се вкопчваме, влизайки в ритъма,
нищо че от настъпването малко кърви.
Танцуваме с теб танца на брака -
ако някой залитне, другият го хваща, държи.
В едно сме се слели, спазвайки такта.
И танцуваме... Хайде... Така... Раз, два, три...
© Яна Танева Всички права запазени