12.03.2024 г., 2:41 ч.

Танцувай ти, Любов, танцувай... 

  Поезия » Любовна, Друга
345 12 25

Вземù, Любов, от порив струнен

отново факела с копнеж -

да пламне пак пожар " безумен " ,

сърцето да е в луд туптеж!

 

Да бъде, искам, страст най- жарка,

неукротима и любима -

да затанцува нестинарка

по моята душа ранима.

 

От огъня на чудо силно

дано се сраснат стари рани

и върху белези обилно

да гали вяра с нежни длани.

 

Танцувай ти, Любов, танцувай

пред образа на свят лъжовен!

Сред мрака бледо не кротувай,

горù все с чара си върховен.

 

Не се оставяй на съдбата,

защото тя е хищна жрица.

Божествена, човешка, свята

изгрей с очи на хубавица.

 

С усмивка топла подарявай

надеждата в нощта, в деня.

Живота с устрем благославяй,

с непобедима светлина.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Любовта е мъдростта на безумните и безумието на мъдрите »

2 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??