7.07.2006 г., 0:31 ч.

Танцуваш ли салса 

  Поезия
996 0 9

Танцуваш ли салса? – попита ме

сладък, чаровен младеж.

Погледнах го аз с подигравка

Какво да танцувам?

Танцуваш ли салса?

Отново попита младежът.

Усмихнах се аз с все същата

подигравка и с нея в гласа го

Попитах- Защо?

Сънувах те снощи, прошепна момчето

в съня ми танцувахме салса.

Тогава разсмях се съвсем.

Не мога аз да танцувам,

ето откровена съм с теб.

Да пробваме- помоли момчето.

Нищо не губим нали?

Не губим отвърнах и ръка му подадох.

Изправих се,с него към пълния дансинг поех.

Три стъпки и чупка във ханша,

това ли е салса…незнам.

Танцувам със него и сякаш с магическа

пръчка докоснал е някои обувките ми…

Не мога да спра!

Защо ме излъга ? попита момчето.

Та ти носиш салса в кръвта си.

Така ли ? Танцувам ли салса?

Попитах аз с изненада в гласа

А той ми отвърна, съня ми се сбъдна…

Значи танцуваш....

И щом те попитам танцуваш ли салса

Отговаряй ми винаги с Да!

© Мег Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??