6.09.2020 г., 12:15 ч.

Танго върху жарава 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
753 1 6

Есента пристъпва като нестинарка
върху жаравата от есенни листа.
Септември я облича в дреха ярка,
подготвя я за танца на страстта.

Омарата като цигарен дим се стели.
Изгревът и залезът са чаши със винò.
В ритъма на танца, телата си са слели,
в копнежа и страстта на първото танго.

Отстъпва я Септември на Октомври.
Затихват пламъците живи на жарта.
Вятърът опънал струни им говори
за есента узряла в танца на страстта.

А ноември като облак буреносен,
разсъблича я от страст нетърпелив.
Пиян, захвърля фрака си износен,
в последното танго на есента е мълчалив.

Декември я завива с бялата си дреха,
нежно я приспива във страстта.
Умората и споменът за него са утеха
и усещането за жена от есента.

06.09.2020г.

© Теодора Атанасова Всички права запазени

Ноември се разбяга в надпревара,
за миг той впрегна всички ветрове.
В колесницата си вече остаряла,
решил е днес Есента да отведе.
Дрипав като уличен разбойник, ...
  352 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??