1.01.2018 г., 1:37 ч.

Таралеж 

  Поезия
340 0 2

Целият в бодли.

Когато го боли,

той скрива се

във себе си.

Боде навън -

един ранява,

друг прорязва,

трети белязва,

обърква,

гони 

и прогонва

друг.

Но болката

остава.

От опасността

на другия

спасява се.

Но себе си как да спаси

от себе си?

Боде го,

отвсякъде са тръни.

Не може,

не иска

да живее

в тръните.

Простор и мекота копнее.

Красота и път.

Глава подава,

бодлите си приглажда.

Осмелява се.

Да бъде цял -

и свобода,

и шир.

Да се сдружи със себе си.

© Кирилка Пачева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??