26.11.2020 г., 22:19 ч.

Таралеж 

  Поезия » Пейзажна, Друга
520 2 3

Таралеж

 

Вечерта приспа гората
и зави я със мъгла.
Таралежът на земята
прави си легло с листа.

Той шуми и ги събира
със стърчащите бодли
и все място не намира
да се спре и да поспи.

Но в мъглата се обърка
и понесъл куп листа,
по наклона се обърна
и листата разпиля.

Сви се там във храсталака,
уморен и той заспа.
Сън сънува във гората,
че дошла е есента.

Тя наистина дошла е.
Падат пъстрите листа.
Вятър хладен с тях играе
още рано сутринта.

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??