16.08.2007 г., 15:11 ч.

ТАXI 

  Поезия
696 0 8
 

                      TAXI


Добър вечер. Свободен сте, нали?

Тук ще седна, на предната седалка.

Става хладно, и май че ще вали.

Накъде ли? Просто карайте за малко.


Вий сте женен? Това е тъй добре!

А това е дъщеричката, така ли?

А-а, разбирам, те са на море

и във този час навярно са заспали...


Не, сама съм. За малко бях и аз

със семейство и съпруг. Отдавна беше.

Да, синът ми е за дванайсти клас.

При баща си е в чужбина, за колеж е!


Няма нищо! Да, все ми е едно.

Накъдето да поемем, ще се радвам.

Да побъбрим още малко, пък дано

скоро съмне. Май че буря се задава...


Да, така е. Проклета самота!

Извинете ме за моята бъбривост.

То се знае, веднага ще платя,

а семейството - дано да са ви живи!

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??