20.09.2023 г., 12:14 ч.

Тази, която убива любовта 

  Поезия » Любовна, Друга
274 2 6
 

Ревността е червей-сърцеяд,
унищожител на Любовните вселени,
врата към никому ненужен ад
и кръв течаща по бръснач от вени.

Да, в кафена лъжичка е сладка,
но не и когато е присъда, окова,
сърцето обсебила в тинеста хватка
и с кислорода, вливаща и отрова.

Тогава от нищото извайва видения
за изневери, за мисли за друг,
и краят е винаги едно престъпление,
и краят един е, и винаги с труп.

Дори да са живи телата, го има,
невинна в краката кърви Любовта –
Ревността не умее да дава, тя взима,
а в образа ѝ... се крие сълза...

18.06.2023.

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??