6.04.2017 г., 11:02 ч.

Тази любов 

  Поезия » Любовна
292 0 4

Тази любов не прилича на другите.

Тя е лице под качулка в дъжда.

Пърха сърцето ѝ като на птиче,

счупило в полет крехки крилца.

Тя е неука, не ѝ трябват думите,

лъгали дълго от страх за погром.

Нито палитра с боичките шарени

да си рисува дъга или дом.

Тая любов не прилича на другите.

Слънце в мъгла, без хоризонт.

Късно пристига като поука.

Вече разтапя студа-мастодонт.

 

Тая любов причудлива.

Бръчици смях.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??