24.12.2007 г., 18:45 ч.

Тази нощ при нас дойде доброто 

  Поезия
486 0 6

Тази нощ при нас дойде доброто,

спусна се невидимо и тайно,

сякаш шепнеше в ухото,

колко любовта му е безкрайна.

 

Тази нощ една звезда сияйна,

прати топлина и мир у всеки дом

с Божие присъствие незнайно,

утеши света от тъжния му стон.

 

И тогава вкусихме от хляба,

символ затова, че днес сме живи

и от виното отпихме със наслада,

пожелахме си да сме щастливи.

 

Пламъкът от свещи озари ни,

старите икони оживяха,

молитвената сила порази ни,

ангели над нас отново бдяха.

 

Светлина по пътя ни остави,

светлина, в която да вървиме,

а от утре нашите възхвали

нека да светят и Твойто име.

 

 P.S. Реших да дам още един шанс на това стихотворение, макар че го писах преди година и да ви пожелая за всички, тази нощ да е вълшебна. Пожелайте си нещо...

 

 

 

© Даниел Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво!
  • Прекрасен стих.Честито Рождество!
  • Благодаря за пожеланието!
    Чудесен стих!
    Весели празници!
  • Чудесно стихотворение!Пожелах си Божията любов да ме съпътства!Желая го на всеки Вярващ и на теб!!Браво!
  • Чудесен стих !Аз също си пожелах ...Весели празници !
  • Остави ни светлината ...пътят е светъл...
    прекрасно стихотворение...пожелах си...
    с много обич за теб.
    Весели празници!
Предложения
: ??:??