14.09.2014 г., 21:39 ч.

Тази вятърна принцеса, Музата... 

  Поезия » Друга
566 0 1

Рядко ме спохожда музата,

идва най-нечакано,

в миг докосва ме с крила

и отлита чудото...

Казвам и - при мен ела!

Търся те навсякъде!

Взирам се докрай в нощта

с трепетно очакване...

Но немирна и капризна -

истинска принцеса,

тя ме гледа мълчаливо

и припява песенно.

Да отгатна ли кога

пак ще кацнеш, вятърна?

И с елмазена дъга

ще просветне лятото?

Зима иде, докога

ще танцуваш с другите?

Моля те, при мен ела,

с ритъма на лудите

чувства и слова!

© Наташа Биразова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??