25.04.2019 г., 10:51 ч.

Те лъжат 

  Поезия » Любовна
369 0 0

Казват, че надеждата умирала последна,

но те лъжат.
Любовта отива си след нея,
когато я пропъждат.

Надеждата угасва първа
дори в борба на хиляди години.
Пречупва й се силата и тръгва,
там, където сме й отредили.

Със себе си повлича любовта,
ето тя е последната ни жертва.
Изтощена пада в нечии крака
наранена от вечната надежда.

Казват, че времето лекува,
но те лъжат.
Влюбеният цял живот ще боледува,
безрадостен и тъжен.

Ще си казва,
че надеждата умирала последна,
но невярващо ще завърти глава.
Горчива усмивка ще последва -
след нея си отива само любовта!

 

© Ваня Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??