7.09.2007 г., 15:51 ч.

Теб те няма тази нощ, ще ме топли цигара... 

  Поезия
960 0 3
Теб те няма тази нощ,
ще ме топли цигара,
ще те търся в дима й,
ще вдишвам, за да те намеря,
повярвай, това не нея, а мен
истински разгаря...

Както при всяко вдишване
върха на цигарата се нажежава,
така и аз, пуша, спомням си за теб
и всеки спомен все повече ме гори...
Главата ми натежава,
сърцето ме боли...

Разбрахме се с тази цигара,
че ще я пуша за теб,
дори тя ти завидя, заревнува...
Аз се развълнувах,
все пак говорим за теб,
ръката ми затрепера -

десет клечки счупих под ред...
Най-накрая успях - пламък,
дори се зарадвах -  
без теб съм жалък...
Този дом ми е пепелник,
май вече съм фас, ела поне да ме изгасиш...

© Любовник Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??