14.05.2008 г., 11:19 ч.

Тежка бяла вода 

  Поезия
1212 0 29

От студа се събудиха още по-рано петлите.

Попът беше нахлузил, под расото, риза басмяна.

Белобрадото слънце е зимният крал на лъжите -

захароса иконите с дяволски дим на тамян...

Изкорубени баби се кръстят, мърморейки смешно.

Кирчо, селският лумпен, присвит котараково, спи.

Бай Йордан закуцука навътре, с протрита жилетка,

и припали в очите на Бога две къси сълзи.

В януарското езеро бавно потъваше кръстът.

Здравеняци и хръбльовци скочиха - бързи и зли.

 

Тежка бяла вода. Заледена, разпенена, гъста...

Не синът му - Йордан се удави по първи петли.

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??