21.08.2019 г., 22:13 ч.

Тежък блус 

  Поезия » Любовна
487 0 0

Нощта изгря

със диамантени слънца,

когато юлските тела на двама ни

потънаха във оня

тежък блус на Бентън.

А твоят дъх и моят дъх

се любеха

във ложето на устните.

Напуснахме Вселената...

Преминахме оттатък пренаселения рай.

Достатъчни един за друг и вечни

се спряхме в кътче от безкрая.

Как сладко обещаваше блаженство.

А пулсът ти разказваше

истории за кораби и за морета

докато сърцето ти

не хвърли котва в моето сърце.

„Бу,бу,бу” – стенеше протяжно любовта ни...

Със всяка наша стъпка

изхвърляше зад борд

морал, благоприличие и скромност

Душите вече бяха голи

и се оглеждаха безсрамно.

подканяни от звуците на Бентън.

Прегърнатите ни тела

се молеха и изповядваха...

И днес, когато слушам отново

оня блус на Бентън,

той ме отвежда във нощта,

огряла с диамантени слънца...

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??