23.10.2006 г., 11:05 ч.

Теменужна нощ 

  Поезия
904 0 15
Теменужна нощ се спуска с тайнствена феерия,

сливат се пространство, време, чувства и материя...

Нежен полъх са ръцете - наелектризиращ,

устните - тръпчиво вино сякаш дегустират...

Странно, но се заличиха бъдеще и минало,

на часовника стрелките в мрака са застинали,

всичко спря да съществува...Само аз и ти сме...

Във прегръдка, чак до болка, силно ме притискаш...

Твоят ритъм на сърцето - в мене запулсира,

тъй  всевластна е страстта ти, че дъхът ми спира...

Теменужени воали дълго ще сънувам,

и в съня си теменужно пак ще те целувам...
 

© Дидислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??