23.02.2007 г., 8:11 ч.

Темперамент 

  Поезия
850 0 19

                                                 ТЕМПЕРАМЕНТ

 

Защо са ми близки

Руските цигански романси?

Защо ме карат да потръпвам в такт?

Дали защото българин е моят татко,

А майка ми рускиня е все пак?

Дали далече някога в табор

Предците ми живяли са незнам,

Но щом ги чуя тези ми романси

кръвта ми се събужда пак за танц.

Тъй колоритни,земни и неземни

Те ме зареждат сякаш с ядрен взрив

И аз избухвам и танцувам бясно

Дали съм циганка?Сама незнам.

Но тези ритми пълни са със чуства

И аз на другите ще ги раздам,

Защото песните им не са скучни,

А тъжни и лудешки-имат плам.

Аз чедо съм на две страни чудесни

И циганка да съм не ме е срам.

© Светлана Лажова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??