15.03.2021 г., 20:16 ч.

Tempora mutantur* 

  Поезия » Философска
279 2 3

 

Tempora mutantur*

 

Увлечени в човешките си грижи

синхронно да се впишем в Обществото

приели сме, че Времето се движи,

но то си е илюзия, защото –

не Времето в живота се променя

(то винаги едно е, постоянно!)       

веднъж родено вече не старее...

И няма край, което е и главно...

... Променяме се само ние, хората,

но не приемаме това да осъзнаем,

понеже със Промяната върви Умората

и някак неусетно води в: Края...

 

15.03.2021.                                                           

*Tempora mutantur et nos mutamur in ilis (лат)-       

Времената се променят и ние с тях

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Диалектни състояния!
    Така е: днес и утре са илюзии от вчера.
    Поздравления, Коста!
  • Мъдрост поднесена в рима
    и за скептика е ясна и зрима! Благодаря за удоволствието!
  • Фактите са си факти
Предложения
: ??:??