6.09.2022 г., 12:05 ч.  

Теоретично 

  Поезия » Любовна
264 1 1

Откакто имам теб, (съвсем теоретично) 

отказвам всички набези, любовни.

Все бях преподавател по обичане, 

а вечно, ненаучени ме тровеха...

И колко още да отдавам себе си? 

Навярно тъй ще се загубя истински, 

а после ти ще ме намериш ли, 

или да се измислям в друга приказка? 

И без това ми е ужасно трудно 

отново да се чувствам нужен. 

Живея тук, като в отвъдното. 

(И там дори съм се събуждал.) 

Това е то. Самопредричам се. 

(Понеже на теория си. Стана ясно.) 

На практика ми дай да те обичам! 

Единствено с ръцете вярвам Аз! 

 

Стихопат. 

/Danny Diester/

25.07.2021 

 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??