3.07.2014 г., 14:41 ч.

теория на смъртта 

  Поезия » Философска
436 0 3

Смъртта ми беше нежна и красива,
мракът ме обгърна за последен път,
за миг проблясна светлинка игрива,
светкавично отне сетния ми дъх.
Очите потъмняха,
усмивка на лицето се разля,
алените устни побеляха,
кървавата рана заздравя.
Седя забравена от Бога,
от хората и от природата дори,
тялото ми бавно се разлага,
но усмивката стои.
Човешките теории за Рай и Ад...
Били са плодове на болен мозък.
Там има само тъмнина
и куклите, направени от восък.
Но сега съм много по-добре,
лежа в повяхващата жълтеникава трева,
усмивката мъртвешка не угасва,
трупът ми чака своята съдба.
Смъртта ми беше нежна и красива,
мракът ме обгърна за последен път,
за миг проблясна светлинка игрива,
светкавично отне сетния ми дъх.

© Лина Аюби Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • http://vbox7.com/play:4da80b30
  • Настръхнах!Няма нищо нежно и красиво в смъртта,има само неизбежно.
  • връщал ли си се оттам?
    смърт и живот, мрак и светлина
    две страни на една монета...
    единство...
    опит за излизане оттеория. не се е получило.
    не погледнах възраст. теории.
    интересно е, кое е накарало млад човек да пише темата?! )))
Предложения
: ??:??