15.09.2011 г., 20:07 ч.

Терапия срещу стреса и депресията 

  Поезия » Хумористична
649 0 3

         

 

                   Терапия срещу стреса и депресията

 

                                                                          И за мъже, и за жени


Животът ни такъв е, че всички сме в депресия,
парите пусти не достигат, а работа все още няма.
Но лошо ще е, ако процесът премине във рецесия,
тогава всички хора ще участваме в голяма драма.

Затуй предлагам подсказана от друг терапия,
мислите си тежки да удавим във гореща вана.
За някои скептици ще звучи това като утопия,
но препоръчвам горното със лекичка промяна.

Полза от ваната гореща има, туй знае всеки,
но ползата ще бъде десет пъти по-голяма,
а самотата и страхът прогонени ще са вовеки,
ако от стреса, във ваната, лекуват се по двама.

Ако пък, случайно, вана нямаш, потърси в съсед,
в живота винаги решение да се намери може,
ще откриеш някой, който е роден с голям късмет
и във ваната ще си лежите като във римско ложе.

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • mellifluous,
    Жизненият опит явно си казва думата ...
    Не случайно народът казва : "Не питай старило, а питай патило" ...
    Поздрави !
  • Колко вярно звучи !
  • myanakieva,
    "дядо", ама лежа със съседката във ваната ....
    Затова нито съм депресиран, нито се плаша от рецесия
Предложения
: ??:??