Да бе порой
в старо русло ще се спусне
да беше гръм
в усои тъмни ще отекне
да беше град
дъб столетник ще ме скрие
да беше болест
знахарка стара ще познае.
А бе Любов
въртоп от чувства,
как да съм отгоре
светкавици проблясват
удрят във сърцето
от ледени парчета
мислите хладнеят
дали е болест
и богове немеят.
Август, 2017
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов Всички права запазени