1.05.2008 г., 12:39 ч.

Терзанието на поета 

  Поезия » Философска
562 0 13

Терзанието на поета

 

В красивата, смирена, малка

душа, потръпваща в захлас,

поетът чу, че ще е жалко

да си замине в този час.


 

Той силно иска да живее,

да диша, да твори безкрай.

С душата си да проумее,

че тук е търсеният рай.


 

Че той ни чака, светъл, чист,

отворил портите широко,

че в знанието на мрак лъчист

излишно газим надълбоко.


 

Че светло е в душата нова,

обърната към светъл друм,

че само нужна е обнова

на стария, вгорчил се ум.

© Нико Ников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??