19.07.2009 г., 0:09 ч.

Тетевен 

  Поезия » Пейзажна
1032 0 5

Балканът е отворил свойта пазва.

Тя в шепата си теб е приютила.

Чрез тебе свойта приказка разказва

за битки люти и за мъжка сила.

 

Когато сипвал Господ по земята

неземна хубост, красота омайна,

над теб се е развързала торбата

и разпиляла най-прекрасна тайна -

 

скали високи, мушнали небето,

гори зелени, грабнали сърцето,

вода-сълзица, облак ненагледен.

О, Тетевен, стоя пред теб приведен.

 

От стих изящен по си поетичен,

горèн, строен отново, с дух различен

от градовете, твоите събратя.

А твоят дух - това е свободата.

 

Гинка Гарева

© Гинка Гарева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??