Ти
Както понякога буря игрива
внезапно се на хоризонта яви,
така и Ти пред мен се яви мила
и ме изпълни веднага с мечти!
Досега много мечтаех
за девойка с красиви очи,
но съвсем доскоро не знаех,
че тази девойка си ти.
И ето, Ти сега си пред мене,
чувам звънливия ти глас
и ме странни чувства обземат -
какво ли ще стане утре с нас?
По този въпрос ти какво мислиш,
това е още загадка за мен.
Другари да бъдем, зная, че искаш -
това го имаш - в този момент.
Нашата дружба ще бъде прекрасна,
когато с любовта я украсим,
а любовта ми към тебе порасна,
в мен гори пожар неукротим.
1950 г.
© Асен Стефанов Всички права запазени