28.01.2022 г., 17:23 ч.

Ти 

  Поезия » Любовна
882 2 4

                                                      ТИ  
                                     

                                       Като цвят от шипков храст,  
                                       като мирис на канела,  
                                       като болка – стара страст,  
                                       като малка мисъл смела.  
                                       
                                       Ти създаде красотата  
                                       във уюта на деня,  
                                       със стремжа на зората  
                                       с мъдростта на вечерта.   
                                       

                                       С лавандула от очите  
                                       даде на небето цвят,  
                                       с огън – в устните ти скрит е,  
                                       стопли всичко в моя свят.   
                                         
                                       Ти си цвят от шипков храст.  
                                       Ти си мирис на канела.  
                                       Ти си болка – стара страст.  
                                       Ти си мойта мисъл смела.        

© Валери Станимиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??