21.01.2014 г., 22:26 ч.

Ти идваш 

  Поезия
725 1 13

Ти идваш,

В черешови докосвания

В парадигмите на пътищата ми.

Да се усмихнеш.

 

Ти идваш,

Слънчева и блага,

Едва докоснала утрото ми.

Да ме погалиш.

 

Ти идваш,

Очаквана, жадувана, от болка

Изтръгната от мен, побягнала.

Да ме погледнеш.

 

Ти идваш,

И гроздове се прегръщат

Под нозете ти момински в сладък сок

Да ме опиеш.

 

Ти идваш,

На процореца ми в синьото.

На Егея в повея, въздишката

Да ми прошепнеш.

 

На бялото платно на мачта

Тъй гледана, тъй чакана

Ти идваш - вест от сънища

Песен в песните.

Да бъдеш.

 

Ти идваш,

И така да е до края на времето.

Затворя ли очи,

Ти идваш...

 

Постой!

Как моля те, постой!

 

 

© Огнян Цветанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??