Ти идваш,
В черешови докосвания
В парадигмите на пътищата ми.
Да се усмихнеш.
Ти идваш,
Слънчева и блага,
Едва докоснала утрото ми.
Да ме погалиш.
Ти идваш,
Очаквана, жадувана, от болка
Изтръгната от мен, побягнала.
Да ме погледнеш.
Ти идваш,
И гроздове се прегръщат
Под нозете ти момински в сладък сок
Да ме опиеш.
Ти идваш,
На процореца ми в синьото.
На Егея в повея, въздишката
Да ми прошепнеш.
На бялото платно на мачта
Тъй гледана, тъй чакана
Ти идваш - вест от сънища
Песен в песните.
Да бъдеш.
Ти идваш,
И така да е до края на времето.
Затворя ли очи,
Ти идваш...
Постой!
Как моля те, постой!
© Огнян Цветанов All rights reserved.