6.11.2009 г., 20:54 ч.

Ти искаше 

  Поезия » Любовна
706 0 11

Ти искаше и можеше да вярваш,

и всеки ден си истинска за мен.

И с тебе през житейските пожари

минавам, от усмивка озарен -

 

пречистена от сълзи, накипели

в пресъхнали от болката очи,

кога животът ни изпраща бели

или пък зли, отровени стрели...

 

Обичана и още по-желана,

жадувана и в сняг, и в синева;

дори и в песните ми с ласки обладана

и пита като изворна вода.

 

Молитвено обречена на мене,

тъй както Господ сам е отредил!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??