Nov 6, 2009, 8:54 PM

Ти искаше 

  Poetry » Love
707 0 11

Ти искаше и можеше да вярваш,

и всеки ден си истинска за мен.

И с тебе през житейските пожари

минавам, от усмивка озарен -

 

пречистена от сълзи, накипели

в пресъхнали от болката очи,

кога животът ни изпраща бели

или пък зли, отровени стрели...

 

Обичана и още по-желана,

жадувана и в сняг, и в синева;

дори и в песните ми с ласки обладана

и пита като изворна вода.

 

Молитвено обречена на мене,

тъй както Господ сам е отредил!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??