15.08.2007 г., 15:17 ч.

ТИ МЕ НАУЧИ... 

  Поезия
1535 0 11
Ти ме научи...

Ти ми показа,
че когато вали, не плаче небето,
че това са капки любов, не сълзи,
че спасяват от жажда сърцето.

Ти ме научи
да бъда красива
без грим, без одежди от злато,
само с твоето цвете в косите
и с ухание на нашето лято.

Ти ми показа,
че тъмнината не е страшна,
че само нощем стават чудеса,
защото тогава любовта разказва
вълшебните си приказки на две сърца.

И днес, когато пак заплака небето,
и гримът даже не ме прави красива,
треперя от страх в тъмнината...
Няма те...
не ме научи само без тебе да бъда щастлива.

© Мари Пиф Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??