Ти музика си в приказна вода
и моята душа от теб отпива.
Лелейна, животворна свобода
твори с любов симфония красива.
И моята душа от теб отпива
най-благозвучното вълшебство нежно,
и свят омаен с мисълта се слива,
и плуват чувствата ми всекопнежно.
Най-благозвучното вълшебство нежно
от същността ти милата звучи.
Сияние сред дълбини – надеждно –
към мен протяга тайнствени лъчи.
От същността ти милата звучи
и в невъзможното една мечта.
Погледнеш ли ме с топлещи очи –
ти музика си в приказна вода.
© Асенчо Грудев Всички права запазени