6.08.2007 г., 16:10 ч.

Ти се върна 

  Поезия
765 0 20
Ти се върна след дълга раздяла
и лицето ми пак засия,
вече си мислех, че ще забравя
да се усмихвам на теб и света!

Захвърлих тъгата през оня прозорец,
на който те чаках и денем, и нощ
и вятъра питах колко ли още
ще бъдем на две различни места!

Ти се върна! Изпълни с копнежи
моя дом, моя свят посивял
и след всичките чужди брътвежи
появи се по-мъжествен и смел!

Ти се върна след дълго отсъствие,
във прегръдка ме здраво обви.
А във нощите с твойто присъствие
се изпълваха мойте мечти!

Ти ме погледна привидно спокоен,
светеше в окото от радост сълза!
Ти си човекът единствен, достоен
да бъде съпруг на твойта жена!

© Анета Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??