Търсих те из светлите пространства,
цветя из горските поляни за тебе брах,
мечта - видение бе в сънища и странства
и бляскав бисер в шепа звезден прах.
А Ти стаена тихо в сърцето,
съграждала си с Вяра, с Божи зов,
копнежа светъл в очите на момчето
и шепнеш: "Тук съм, обичам те Любов!"