24.05.2009 г., 18:58 ч.

Ти си... 

  Поезия » Друга
615 0 8

Ти си моите тежки окови

от глава до пети цял живот,

според тебе омайни любови

завинаги, сега и до гроб.

- Безрезервно обичам те - казваш -

за мене си въздух, вода,

без тебе животът е празен,

аз самият без теб съм лъжа.

И ме сриваш по-малко с годините

а "любовите" все по-силно тежат,

все още ги нося и жалко,

че докрай върху мен ще лежат.

Но не мисли, че безсилна съм вече

в яростен миг да отхвърля

тез вериги с любовите гнетни

и свободата си своя да върна.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??