Поздрав за деня на влюбените! :)
ТИ СИ МИРАЖ!
Коя си ти? Далечна светлина?
Сред бъдещето някъде те виждам.
Понякога излъчваш топлина,
която на вълни към мен приижда.
А може би си в моите мечти
за първата любов – голяма.
Дали пророчество неказано си ти
или поредната, горчивата измама?!
Да беше сън, видение във мрака,
аз бих запомнил твоето лице
и с цялата си вяра бих те чакал:
с трепета на влюбено сърце.
Но аз си знам, че всъщност ти си само
един така недостижим копнеж
за нещо истинско и още неживяно:
на младостта ми лудия кипеж.
6. 1. 1985 г.
Габрово
Специални благодарности на изречена (Мая)!
© Румен Ченков Всички права запазени