14.09.2022 г., 8:11 ч.

Ти си моят идеал 

  Поезия » Любовна
751 2 0

В душата ти тъга се е събрала,

в очите-може би, печал.

От скръб настръхнала си цяла,

а ти си моят идеал.

 

С никого не разговаряш

за себе си, за своя хал.

Полека вътре в теб изгаряш,

а ти си моят идеал.

 

Ако разяжда те вината,

веднага бих си я признал.

Не чакай за това отплата-

та ти си моят идеал.

 

Ако те болката раздира

с радост бих я изтърпял.

Недей по малко ти умира-

та ти си моят идеал.

 

Страниш от всичко и от всеки,

редут издигнала си цял.

Неведоми са твоите пътеки,

а ти си моят идеал.

 

Недей, не си отивай мила!

За мен спасителен си сал.

Ти си едничката ми сила.

Ти си моят идеал!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??