16.10.2010 г., 19:37 ч.

Ти спиш сега 

  Поезия » Любовна
1305 0 3

Ти спиш сега, разнежена и мила,

в постеля съблазнителна и властна

и нежните ти устни е разкрила

една усмивка лека и прекрасна!

 

Спиш, със усмивка на лицето,

сънуваш с радост на сърцето

красиви са затворените ти очи,

златни са нежните ти коси!

 

Ти спиш сега във нежните листа,

ти си толкова спокойна във нощта,

а небето те завива с мекото си одеало

и луната огрява зелените листа.

 

Изгревът вече лее светлина -

огрява нашата земя!

Ясно се виждат слънчеви лъчи

и как усмивката ти отново блести!

 

Слънцето вече весело грее,

По тревата има роса,

Птичката нежно ти пее

И ти развяваш своята коса.

 

Събуждаш се – отваряш своите очи.

Виждаш, че вече нещо блести,

Защото слънцето те гали със лъчи

и виждаш отново моите очи!

 

Деян Иванов

за Йоана Р. Николова

24 Юли 2010

22:17ч

© Деян Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??