28.02.2021 г., 10:18 ч.  

Ти виждал ли си.. 

  Поезия » Любовна
342 1 3

Ти виждал ли си как раздира с лъч, небето,
светкавица, откъсната от своя гръм?
Ти чувал ли си как бучи, със глас, морето,
и как крещи дете, уболо се на трън?
Ти виждал ли си как дъждът се блъска
в прозорците, от вятъра, прокуден?
А будил ли си се, със плач, в съня си, нощен,
от поредния зловещ кошмар, събуден?
Почувствал ли си аромат на цвете,
потъпкано от крак, голям и тежък?
А в зелените полета, тичал ли си, 
под летния тюрбан, безумно жежък?
Държал ли си в ръцете си, момиче?
Обичала ли те е, някога, жена, така,
че за теб да пресуши безброй морета,
да стигне, чак до края на света?
Клепачите, притворени от нежност,
докосвал ли си, някога, с ръка
че любовта, със своята безбрежност,
да искаш с длан да пазиш от тъга?
Ти виждал ли си...

 

28.02.21
Елмаз

© Елмаз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И аз благодаря!
  • Тази творба прочетена неделя вечер в тиха стая пред камината сякаш ме телепортира във "време разделно ! Благодаря!
  • "Ти виждал ли си..."
    Да, много е важно да разбереш доколко е виждащ. Но и друго е изключително важно:
    Ти виждал ли си себе си отгоре? Статуи с бели очи мечтаят по площадите.
    Замисли ме, благодаря ти
Предложения
: ??:??