25.12.2009 г., 18:59 ч.

Ти винаги ще бъдеш точно тази... 

  Поезия » Любовна
1121 0 4

Ти винаги ще бъдеш точно тази,

която вятърно прилича на видение.

От можене в кръвта ми да нагази

и носене на греховно изцеление.

 

Ти винаги ще бъдеш точно ти -

една, която аз познавам от съня.

И винаги ще имаш тез очи,

които топлят и ухаят на дъжда.

 

Ти знаеш ли, че си неповторима,

в способността си да обичаш -

като човек, приятел и любима.

И в смелостта да не отричаш.

 

И знаеш ли, че искам да го знаеш -

как вятърно разхвърляш всичко в мен,

как живота преобръщаш и го правиш

с нежност. Докосване – като благословен.

 

Но дали разбираш (отнела ми покоя),

колко много липсва онази свобода

за теб да мисля, сякаш че си моя,

Да пиша. Да ревнувам. Да горя.

 

© Калоян Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??