10.09.2017 г., 23:22 ч.

Ти знаеш ли? 

  Поезия » Любовна
538 7 8

 ”Стани моя мъка, Павлина!”

 

Ти знаеш ли?...

 

Не знам дали е страх, не знам дали

си има име... Бягам от въпроса.

Аз знам едно – не искам да боли!

Закърпих си усмивка. И я нося.

Ей там, върху красивото лице.

(Успешно скрива самотата моя.)

Все още имам половин сърце

по чудо оцеляло след пороя.

Опитах се да бъда светлина

навремето... И се удавих в бездна.

Ако отново дойде любовта

тя ще ме доубие, ще изчезна!

Ти искаш да съм мъка, аз – любов.

Но нямам вече сили за обичане.

Ако да ме обикнеш си готов –

ще те боли от моето безразличие.

Дори не знам какво остана в мен.

Погледна ли към миналото – плача.

Животът ми е страшно променен.

Сама съм си закрилникът, палачът...

Наистина ли искаш да ме има?

Не светя днес, не мога да те сгрея!

Ти искаш да съм мъка, аз – любима.

Имам половин сърце...

Ключът къде е?

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??