3.06.2020 г., 9:10 ч.  

Тихи думи 

  Поезия » Любовна
314 0 1

Тихи думи
Нежни струни
Ухание на близост
Прегръдка от дихание

Рояци пеперуди

Красота

 

Свитост на чакащо море
Безмълвното ридание
На тъмен въздух
И сухи устни

 

Неразкрита хищност
Неразлистени албуми
Неизказано признание
Неразсветващо небе

Парещи очи


Без оправдание
Страстен задух
Разстояния от древност

Любов изпълваща
С усещане за вечност


Времето наоколо свисти
А болката без свян кърви

В бушуващо сърце
И огнената безсловестност
На безтегловна сила
В несигурни ръце

 

Като криле от огън
И прелитащи коне
През разтреперана луна
В желание
За неизбежност

 

Удрящи се до стенание
Жадуващи милостта сърца
Разбити в отчаяние
Впити в бурени
Разсичани в звезди
И водопади красота

 

Тихи думи
Нежни струни
Отлитащ гълъб
От ръцете на дете

Полет с много нежност

 

Не, не
Не мога да го спра...
Обичам
Да откривам себе си
Чрез теб!
Обичам
Да присъстваш 
Толкова дълбоко 
И навсякъде
Във мен


17.05.2020
 

© М В Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??