11.12.2008 г., 2:07 ч.

Тихо 

  Поезия » Друга
493 0 2
Тихо цигулките плачат в нощта!
Изгаря душата в огнени мъки -
стонове далечни отекват в безкрая до мен;
стонове безкрайни от болка кървящи.

Тихо ангелите пеят в нощта!
Звънтят риданията самотни и жалки;
бликват безспир сълзи на покаяние;
чупят се кротко грешните капки.

Тихо камбаните, последната песен запели,
отекват безкрайни в мъртвата нощ;
тъжна ми песен весели пеят
и известяват, че дошла е Смъртта!

© Богомил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??