Тихо спуска се нощта
и приспива райските градини;
тиха, кротка вечерта
приспива самотните долини;
дърветата спокойно спят;
щурците пеят във гората
и някъде далече пак ехтят
сватбарски песни в планината.
Тиха, спокойна нощта
идва и приспива пак полята;
нежна, спокойна вечерта
с ветрец гали планината;
и звездите във небето се въртят,
танцуват и се радват на нощта
и поточето си пее песента:
"Колко е щастлива планината!"
© Диди Всички права запазени
Много ми хареса!
ПОЗДРАВИ!