28.01.2017 г., 16:49 ч.

"Тиквена утеха 2" 

  Поезия » Друга
468 0 4

Тиквена утеха 2
(в отговор на стихотворението на teis bt)

Каретите с позлата са явление
от някакво прастаро измерение
и колкото анализи да правиш,
когато с джипиеси не боравиш,
то ще се луташ и ще окъсняваш –
безспорно след това ще съжаляваш
и вместо чаканата брошка на ревера
за теб финалът все така ще е химера...
Парче „вълшебство”, казваш, че ти стига,
но май вълшебникът съвсем изкукурига
(или надхвърлил си е мярката обаче –
достатъчно, за да ти се доплаче)
и вместо тъй желаното от теб парче
ти се сдоби с огромно тиквено поле:
Какви пантофки? Трябват ти цървули,
(че тиквената дръжка здраво жули),
вместо карета нужна е каруца –
с реколтата към къщи да скрибуца,
че после като дойде мразовита зима
в тавата барем тиквеник да има!
За балове и принцове – не зная...
Търси си ги – намирай му колая!

Любомир Попов

© Любомир Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??